חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רכליס נ' כלל חברה לביטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
37640-03-12
11.2.2013
בפני :
אהרון שדה

- נגד -
:
דן רכליס
:
1. כלל חברה לביטוח בע"מ
2. פרדי דוד

פסק-דין

פסק דין

לפניי תביעה שהוגשה בהתאם לחוק הפלת"ד.

הנתבעת טוענת כי לא מדובר ב"תאונת דרכים" ולכן לא רובצת עליה חבות כלשהי לפיצוי התובע.

הדיון בתיק פוצל והתמקד בשאלת היות התאונה "תאונת דרכים".

מטעם התובע הוגשו שני תצהירים, האחד תצהירו והשני תצהיר שמסר מר פרדי דוד הנהג במשאית המעורבת.

כבר עתה יש לומר שהמחלוקת העובדתית מצומצמת ביותר, אם בכלל קיימת.

על פי גרסת התובע בתצהירו, הוא מועסק ע"י חברת ש.ל.ח. גדות כקצין בטיחות של מפעלה. פעם בחודש הוא עורך בדיקה בטיחותית של משאיות החברה ולפני יציאתן לסידור עבודה.

ביום 21.12.10 בשעה 6:35 או בסמוך לכך, לאחר שסיים התובע את בדיקת הבטיחות של אחד המשאיות והמשאית הייתה מונעת לקראת נסיעה לסידור העבודה , עלה התובע על מדרגות המשאית בכדי לחתום על רישיון מוביל כדי שהמשאית תוכל לצאת לדרכה.

המשאית הייתה מונעת, בתא הנהג ישב מר פרדי דוד.

מר דוד התכופף לכיוון תא הכפפות כדי להוציא את מסמכי המשאית ואז איבד התובע את שיווי משקלו ונפל ממדרגת המשאית לרצפה ונפגע.

התובע הצהיר בהגינותו כי איננו זוכר פרטים מהנפילה וייתכן שאיבד הכרתו.

הגם שהתובע איננו מסוגל להצביע על סיבת הנפילה הוא מעלה בתצהירו סברה לפיה ייתכן וקבינת המשאית זזה בגלל שמר דוד התכופף לכיוון תא הכפפות.

ב"כ הנתבעת ביקש למחוק סעיף זה המהווה עדות סברה והפנה לכך שעד הגשת התצהיר לא נטען כי קבינת המשאית זזה.

כבר בשלב הזה ניתן לקבוע כי טענה זו לא הוכחה (גם לא על פי הממצאים מעדות מר דוד), התובע אינו יכול להעיד ולומר מה בדיוק גרם לנפילתו והנטל להוכחת גרסתו רובץ לפתחו. לטעמי גם אין חשיבות רבה לנקודה זו שאיננה משליכה על העקרונות המשפטיים המביאים להכרעה בתיק זה.

מר דוד חוזר על אותן עובדות שהופיעו בתצהירו של התובע, גם הוא מצטרף לסברה בדבר תזוזת קבינת המשאית ברם בהגינות רבה העיד כי הוא עצמו לא הרגיש את תנודות הקבינה ובין היתר משום שגם כיסאו משוכך באופן פניאומטי וכי הוא לא ראה כיצד התובע נפל אלא רק שמע את החבטה בקרקע.

כאן המקום להבהיר, התובע איננו נהג המשאית, הוא לא היה אמור לנסוע במשאית, התאונה לא ארעה בעת ביצוע בדיקת הבטיחות למשאית, המשאית הייתה בעמידה מוחלטת ובחצרי החברה טרם הנסיעה, אין טענה ובוודאי לא טענה שהוכחה כי תנודות הקבינה נגרמו בגלל הכוח המכני/המנוע של המשאית, התאונה לא ארעה בעת עליה לרכב או ירידה ממנו וכאמור התאונה ארעה עת התובע המתין על מדרגת הקבינה לקבל את מסמכי הרכב על מנת לחתום כחלק מנוהלי החברה בנוגע לבדיקות הבטיחות החודשיות.

מערכת עובדות זו היא הבסיס להכרעה.

לסיום הפרק העובדתי, יצוין כי התאונה הוכרה ע"י המל"ל כתאונת עבודה, לתובע, יליד 1956, נקבעה נכות צמיתה בשיעור 10% והוא חזר לעבודתו בחברה.

ב"כ הצדדים סיכמו והפנו לפסיקה ברם יש לומר כבר עתה שחלק ניכר מהפסיקה איננו רלבנטי עוד נוכח תיקון מס' 8, ירידת קרנם של שימושי הלוואי ברכב וההתמקדות במבחן התעבורתי ברוח פסיקה מצמצמת.

לפני תיקון מס' 8 היו חלוקים בתי המשפט בסוגיות גבוליות כגון זו שבתיק לפני אלא שביום 29.10.07 נקבעו העקרונות במסגרת הלכה שנפסקה בבית המשפט העליון ברע"א 9084/05 אגד בע"מ ואח' נגד יעקב ינטל (להלן:"פס"ד ינטל").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>